fbpx

Mistä tekijöistä kylpyhuoneremontin hinta koostuu?

Kylpyhuone on monille meille yksi tärkeimmistä kodin tiloista, joten sen viihtyvyyteen ja toimivuuteen kannattaa panostaa. Monet miettivätkin, mistä kylpyhuoneremontin hinta koostuu ja pitääkö joihinkin asioihin keskittyä enemmän kuin toisiin. Kylpyhuone on yleensä kovassa kulutuksessa eikä kovin moni aktiivisesti suunnittele remontoivansa sitä vuosittain, joten homma kannattaakin tehdä kerralla kunnolla ja pitkäikäisyys mielessä alusta asti. Koska monet työvaiheet tulee suorittaa lain ja eri sääntöjen mukaisesti, kokonaisuudesta kannattaa aina olla kartalla. Älä siis säästele väärissä paikoissa ja muista tarttua toimeen heti ensimmäisten kulumisen merkkien ilmaannuttua.

  1. Vaikeakulkuisuus ja vanha rakennus

Kylpyhuoneremontin kanssa voi törmätä logistisiin haasteisiin jos kylpyhuone sijaitsee paikassa, mihin on hankala päästä ja minne on vaikeaa toimittaa kaikkia kalusteita ja tarvittavia materiaaleja. Tämä voi kuormittaa budjettia mahdollisten erikoisratkaisujen kautta. Riippuen remontin laajuudesta, esimerkiksi vanhat kerrostalot voivat tuoda omia haasteitaan vaikeakulkuisuuden lisäksi myös vanhojen rakenteiden, sähkövientien ja putkistojen muodossa, jotka pitää saada poistettua remontin alta. Asbesti ja homevauriot tuovat myös kustannuksia, lisääntynyt työaika maksaa ja esimerkiksi taloyhtiöiden vaatimat valvonnat, hyväksynnät, kartoitukset ja ilmoitukset voivat nostaa myös yllättävästi hintaa.

  1. Kalusteet, materiaalit ja asennustyöt

Kylpyhuoneremontin hinta koostuu itse tilan ja remontoitavan alueen koon sekä ammattilaisten työtuntien lisäksi myös kaluste- ja materiaalivalintojen mukaan. Näiden valintojen kanssa voi tottakai toteuttaa omia sisustuksellisia unelmia ja ideoitaan, ja näin kannustamme tekemäänkin, mutta ensisijaisen tärkeää on panostaa myös laatuun. Kylpyhuoneen koko ja remontoitava neliömäärä luonnollisesti vaikuttaa materiaaleistakin muodostuvaan hintaan, mutta on hyvä pitää mielessä lopputuloksen kestävyys, käytettävyys ja pitkäikäisyys sekä tietenkin se, mihin tilaa tullaan käyttämään. Tarvitaanko kokonainen kodinhoitotilan kalustus vai riittääkö peruskylppäri, joka miellyttää kuitenkin myös silmää? Halutaanko jotain säväyttävämpää pintamateriaalia käyttää vain tehosteena jossain ja muualla mennä ihan vain asiansa hoitavalla perustavaralla? Materiaaleissa on niin valinnan varaa kuin hintahaitariakin, mutta myös ammattimaisesti tehty pohja- ja asennustyö määrittelee, kuinka toimiva kylpyhuoneesta lopulta tulee. Ja toimiva lopputulos on aina investoinnin ja panostamisen arvoinen.

  1. Putki- ja sähkötyöt

Kylpyhuoneremontin laajuudesta riippuen hommaan voidaan tarvita monenlaista osaajaa, mutta putki- ja sähkötyöt sekä vedeneristykset vaativat ammattilaisen, jolla on työhön tarvittavat pätevyydet. Viemäröintejä, putkiasennuksia sekä WC:n ja suihkun asennuksia pohjatöineen ei voi tehdä lain mukaan kuin pätevä ammattilainen. Monet olennaiset pohjatyöt nostavat remontin hintaa ja tässä tietysti vaikuttaa, milloin remontti on tehty viimeksi ja kuinka paljon uusi remontti eroaa ratkaisuiltaan edellisestä. Myös sähkötyöt märkätilassa vaativat ehdottomasti ammattimaista suunnittelua ja toteutusta. Laadukkailla sähkötöillä on merkitystä, kun mietitään millainen valaistus kylpyhuoneeseen tarvitaan, millaisia lämmitysratkaisuja kaivataan ja minne ja minkälaisia pistorasioita asennetaan.

Kukaan ei halua uuden kylpyhuoneen tuovan mukaan tarpeettomia kosteusvaurioita ja sähköiskuja, harmaita hiuksia heikkolaatuisten halpiskalusteiden muodossa tai nilkkaan puraisevia huonoja pohjatöitä. Ja maksaa näistä vielä maltaita. Siksi suosittelemmekin konsultoimaan aina ammattilaista kylpyhuoneremontin osuessa kohdalle. Me autamme mielellämme!