fbpx

Kuinka saat nostettua asuntosi myyntihintaa ”asunto myyntikuntoon” remontilla?

Monet ostajat etsivät kotia, jolle ei tarvitse tehdä mitään ennen muuttoa, mutta turhan perusteellisesti remontointi on kuitenkin riski. Lähes poikkeuksetta pienestä remontista saa omansa pois, ja ehkä hieman enemmän sekä useimmiten asunnon myyntiaika lyhenee. Ennen päätöstä kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen ja pyytää realistinen hinta-arvio remontista. Oikein toteutetun remontin avulla asunto voidaan saada nopeammin kaupaksi ja siitä voidaan saada parempi kauppahinta.


Ensivaikutelma asunnosta on todella tärkeä tekijä ja asuntoa ostaessa sävyjen neutraalisuus on valttia. Ostajat tarkastelevat muun muassa kylpyhuoneen ja keittiön kuntoa ja ilmettä kriittisesti, sekä räikeät tehoste seinät saattavat häiritä ostajia. Kylpyhuoneen ilmettä voi päivittää esimerkiksi uudelleensaumaamalla kaakelit ja keittiössä vaihtamalla vetimiä, tasoja ja kaapistojen ovia. Myös pintaremontti on suositeltavaa. Kannattavaa on seinien uudelleen maalaus tai tapetointi, listojen uusiminen ja ehkä tarpeen vaatiessa lattian uusiminen.


Jo pienilläkin toimenpiteillä asunnon ilmeestä saa paljon raikkaamman myyntiä ajatellen. Hyvä nyrkkisääntö onkin, että n. 5 vuoden asumisen jälkeen kannattaa teettää kevyt pintaremontti, jossa vähintään maalataan seinät ja katot.